Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Over ons

Aan-zet staat voor therapie met de voeten op de grond, met oog voor de omgeving, de context waarin we leven...
 
Aan-zet staat voor het bevorderen van respect voor onszelf en voor de ander, tegelijkertijd. 
Aan-zet versterkt de gevoelens van autonomie, van verbondenheid en van competentie, zodat we het leven weer beter aankunnen...

Over Aan-Zet

Groepspraktijk Aan-zet is in 2019 gestart. Bij Aan-zet kan je terecht voor zowel individuele, relatie- als gezinstherapie. Allerlei vragen of klachten kunnen aanleiding zijn om een van de therapeuten van Aan-zet te contacteren: psychische klachten, relatieproblemen, zorgen om de kinderen, gezinsproblemen...  

Aan-zet staat voor 'een aanzet geven tot' en voor het samen onderzoeken hoe zaken kunnen worden bekeken en besproken. Voor het motiveren tot eerst goed overwegen en dan actie ondernemen. Voor niet bij de pakken blijven zitten, voor met overtuiging in beweging brengen.
 
 

Onze missie

Groepspraktijk Aan-zet biedt kwalitatieve individuele, relatie- en gezinstherapie. Vragen en ervaren moeilijkheden worden daarbij telkens geplaatst in de contexten waarin mensen functioneren: gezin, familie, werkomgeving, vriendengroepen, buurt of samenleving… 
Wij willen een aanzet geven tot het bewust worden van denken, voelen en handelen, van motieven, waarden en patronen.  Zodat gedachtes, emoties en gedrag in overeenstemming kunnen worden gebracht en hinderlijke patronen bijgesteld.

Peter Vanhoof

Individuele, relatie- en gezinstherapie
Als systeemgeoriënteerd psychotherapeut verzorg ik sinds 1997 individuele psychotherapie, relatietherapie en gezinstherapie. Daarnaast heb ik gewerkt  in de bijzondere jeugdzorg en in de drughulpverlening. Sinds 2007 werk ik deeltijds als docent en onderzoeker voor de Hogeschool Rotterdam.

Nicole Scheirens

Partnerschap, ouder zijn, relaties met familie, vrienden en omgeving, (bijna) scheiding en hoogconflictscheiding zijn thema's die het nauwst bij mezelf liggen.

Diane Slootmans

Functie / specialisaties

Naast de individuele therapeutische gesprekken kunnen we samen met de mensen rondom jou aan tafel zitten en de gepaste ondersteuning voor ouder(s) en gezin uitwerken.

Ik werk momenteel bij GoiA. (Gezinnen onder invloed Antwerpen) met ouders en gezinnen met een middelenafhankelijkheid.

Ann Dewulf Leiva

Functie / specialisaties

Ik begeleid zowel jongeren als volwassenen. Je kan bij me terecht voor individuele, relatie- en gezinstherapie.

Ik werkte gedurende 22 jaar als psychiatrisch verpleegkundige binnen de setting van een psychiatrisch ziekenhuis. In 2019 behaalde ik mijn diploma van systemisch contextueel counselor bij de vzw Leren over Leven. En in 2020 startte ik als zelfstandige bij groepspraktijk Aan-zet.

Liselotte De Clerck

Klinisch Orthopedagoog - Psychotherapeut i.o.

Als klinisch orthopedagoog en psychotherapeut i.o. begeleid ik kinderen en jongeren (van 4 tot 21 jaar) en hun gezin. Ik bied gesprekstherapie en combineer dit met creatieve werkvormen zoals tekenen of psychodrama-methodieken.

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan of stuur ons een mailtje…

Aan-zet

Kerkstraat 140
2060 Antwerpen

Contactgegevens