Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Gezinstherapie

Loopt het samenleven in het gezin moeizaam? Groeit de afstand of lopen conlicten te hoog op?

Dan biedt gezinstherapie de mogelijkheid om samen te spreken over hoe als gezin uit deze moeilijke fase te groeien!

Zijn er spanningen in het gezin?

Loopt het samenleven de laatste tijd moeizaam? Zijn er zaken waarover het moeilijk spreken is in het gezin? Maak jij je zorgen over het gedrag van je zoon of dochter? Zijn er spanningen tussen jou en de kinderen van je (nieuwe) partner? Heeft één van de kinderen emotionele klachten of stelt hij/zij gedragsproblemen? Heb je vragen over de opvoeding? Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt door je ouders? Ervaar je spanningen tussen wat je zelf wil en wat je ouders of je omgeving belangrijk voor je vinden?

Dit is hoe wij jou helpen

Heb jij het gevoel er alleen niet meer uit te geraken?
Heb jij ‘ja’ geantwoord op deze laatste vraag en op één of meerdere van voorgaande vragen?
Dat kan een goede reden zijn om een afspraak te maken met een gezinstherapeut.
Jij kan dan een afspraak maken met één van de gezinstherapeuten van het Aan-zet team.

    Mijn dochter van nu 27 is sinds haar 13de in begeleiding bij Peter. Ze is van in het begin heel goed opgevangen door hem. Voor haar was het toen al heel moeilijk om iemand te vertrouwen. Peter is er met veel geduld langzaam maar zeker in geslaagd om haar vertrouwen te winnen.

    Hij is de geknipte man om écht te luisteren. Hij geeft goede raad en geeft duidelijk zijn gedacht. Als het nodig is, verwijst hij door naar verdere hulp. Zo nam hij, toen het noodzakelijk en dringend was, tijdens de consultatie contact op met een psychiatrische afdeling. 

    Zo heeft hij mijn dochter in grote nood geholpen om opgenomen te worden in de psychiatrie. Dankzij zijn tussenkomst is mijn dochter ook een jaar opgenomen geworden in een therapeutische gemeenschap. 

     

    Nu mijn dochter vier jaar in opname is, heb ik het als alleenstaande ouder nodig om m'n verhaal kwijt te kunnen aan een vertrouwenspersoon, aan iemand die écht luistert en begaan is. Peter is zo iemand. Hij zet zich voor 100% in voor zijn cliënten. 


     

    Je kan met elke zorg of probleem, van welke aard dan ook, bij hem terecht. Na en consultatie ga ik met verse moed naar huis. Ik voel mij begrepen en gesteund en dat lucht telkens weer op.
    Peter verdient een dikke pluim en een dikke merci!


     

    MH

Wat zijn de voordelen?

Gezinstherapie helpt het kluwen aan rollen en posities in een (nieuw) gezin te ontwarren!

Een gezin of een familie is een complex fenomeen waarbij elk gezinslid verschillende rollen combineert. Zo kan een man in een nieuw gezin tegelijkertijd partner zijn, ex-partner, vader, plus-vader, zoon van zijn ouders, ... En daarnaast ook nog tal van rollen en posities innemen buiten het gezin. Combineer al die rollen van al die gezinsleden en je krijgt een complex aan rollen en posities. Daarbij zijn wij geneigd om die complexe realiteit vanuit ons eigen standpunt te benaderen. Gezinstherapie helpt om zicht te krijgen op rollen en posities en om ruimte te maken voor de verhalen die daarbij horen.

Gezinstherapie helpt om erkenning te geven voor elkaars ervaringen en behoeftes!

De verschillende rollen en posities van gezinsleden brengen hun eigen gevoeligheden en behoeftes met zich mee. Zo kan de vrouw als moeder tegelijkertijd prioriteit willen geven aan haar kinderen en tegelijkertijd ruimte willen vrij maken voor haar relatie en haar veeleisende job. Gezinstherapie gaat uit van de complexiteit van een gezin en helpt om erkenning te geven aan alle gezinsleden zodat van daaruit pijn kan worden verzacht of conflicten kunnen worden aangepakt.

Gezinstherapie helpt om de eigenheid, de eigen - aard - igheid van je gezin te vieren!

Als (nieuwe) gezinnen te zeer willen voldoen aan alle verwachtingen die zij ervaren vanuit de omgeving, dan wordt het vaak moeilijk. Gezinstherapie helpt gezinnen om hun eigen - aard - igheid te erkennen en te vieren: "Wij zijn nu eenmaal een bijzonder gezin!" Dat biedt ruimte en vrijheid aan het gezin en de gezinsleden.

Praktische informatie

Wil jij of willen jullie graag de stap zetten naar gezinstherapie? Dan kan je contact opnemen met één van de therapeuten van Aan-zet, telefonisch of per mail.

  • Jullie krijgen dan een afspraak voor een eerste gesprek, zo snel als mogelijk.
  • In het eerste gesprek worden zowel de vragen en klachten alsook de mogelijkheden en krachten van jullie als gezin in kaart gebracht. 
  • Samen met jou/jullie wordt er gekeken op welke manier best kan worden samengewerkt aan een succesvolle therapie!
  • Wil niet elk gezinslid deelnemen aan de gezinstherapie? Dat moet gezinstherapie niet in de weg staan. En wie weet wordt hij/zij na verloop nieuwsgierig en wil hij/zij dan wel deelnemen.



 

Een afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan of stuur ons een mailtje…

Aan-zet

Kerkstraat 140
2060 Antwerpen

Contactgegevens